Sumbangan Anda... Kehidupan Senyuman Harapan Impian Mereka

Tukar Bahasa

Blog Hear Me

Cahaya Kasih Charity Bazaar-Menara Maybank

Pada 30 Julai -3 Ogos 2018, dua orang orang kakitangan Hear Me telah mewakili Persatuan IbuBapa Anak Masalah Pendengaran Malaysia (Hear Me) dalam program anjuran Maybank Berhad yang bertempat di Menara Maybank, Kuala Lumpur pada 11.00 pagi hingga 4.30 petang.

 

Program ini diadakan untuk CAHAYA KASIH – PROGRAM SUKARELAWAN MAYBANK merupakan salah satu usaha program sukarelawan serantau yang utama yang mana evolusi Cahaya Kasih adalah hasil dari tahun pembelajaran dalaman  melalui acara amal bersama rakan kongsi, dan belajar banyak mengenai sukarelawan. Pekerja Maybank diberi pilihan untuk memilih sebab atau projek yang konsisten dengan dasar Yayasan Maybank dan yang menyokong hubungan jangka panjang dengan pihak berkepentingan. Pihak Maybank yakin bahawa dengan memupuk ikatan yang lebih kuat, mereka akan mencapai perubahan yang berterusan dalam masyarakat.

 

Lebih daripada 250 orang pekerja ‘Group Human Capital’ menganjurkan bazar kebajikan 3 hari untuk mewujudkan kesedaran, peluang jarak penglihatan dan penubuhan tabung kerana NGO bekerja dengan orang dengan ketidakupayaan dalam pembelajaran. Menghasilkan peluang-peluang untuk ‘Learning Disabled Centre’ melancarkan mereka “M2U Pay” kedai – NGO pertama untuk menggunakan platform ini menjual produk dan kraf mereka kepada satu pasaran yang lebih luas.

 

Hear Me juga telah membuka booth di mana ramai pengunjung yang datang untuk bertanya mengenai persatuan terutamanya adalah daripada kalangan pekerja Menara Maybank. Booth Hear Me juga berjaya mengutip dana melalui jualan dan sumbangan dari orang awam.

Kongsikan artikel ini:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram